• Om du har fått veta att du har ett högt blodtryck och du har fått berättat för dig att du verkligen behöver sänka ditt blodtryck så finns det några saker du kan göra för att komma tillrätta med ditt blodtryck igen. Det krävs ofta ganska stora uppoffringar och förändringar i en persons liv för att kunna sänka blodtrycket.

    Först och främst måste man se till att man inte går runt och är stressad större delar av dagen, om det jobb du har innebär stress så måste du antingen lära dig hur du hanterar stressen eller så kanske du bör fundera på att börja jobba med något annat mindre stressande.

    Se till att inte överskrida 1500 mg salt per dag, salt är en känd faktor för att öka ditt blodtryck. Kontrollera etiketterna på matvarorna du köper och se till att de inte innehåller för mycket salt. Du bör också börja med motion, du bör rådfråga din läkare vilken typ av motion du bör ägna dig åt. Det är exempelvis inte så bra att anstränga hjärtat allt för mycket om det är försvagat på grund av ditt höga blodtryck. Du kan börja med promenader för att sedan utöka din träning successivt.

    Ta hjälp av en egen blodtrycksmätare för att ta reda på hur ditt blodtryck ligger till, och om det är hälsofarligt högt eller farligt lågt.