• Stress är bra i korta stunder, vi blir stressade för att vi ska klara av en situation och hinna göra klart en uppgift i tid innan det är för sent. Stressen blir dock farlig när den infinner sig under en lång tid och inte går bort. Stressen leder då till ett höjt blodtryck, det höjda blodtrycket kan i sin tur leda till huvudvärk som i sin tur kan leda till yrsel och att man i värsta fall svimmar.

    Det är svärt att lära sig att hantera stress men det är absolut nödvänigt för att man ska kunna sänka sitt blodtryck och för att man ska undvikga att drabbad av huvudvärk och yrsel. Ett första steg till att komma tillrätta med stress är att lära sig planera riktigt bra. En god planering gör att du känner att du har kontroll öven din situation och du slipper då stressen som annars lätt infinner sig.

    Ett annat bra tips för att undvika stress är att låta dig själv varva ner. Gå ut o skogen och gå eller plocka svamp, åk ut och fiska eller gör något annat rofyllt. Det här tipset är väldigt effektivt och leder till att din stress nivå sjunker direkt.

    Läs en artikel på Dn.se som handlar om stress.